Tango Extremo in Polen

By Małgosia on marzec 21st, 2015

Op 20 juni 2015 Tango Extremo begint zijn eerste tour in Polen. Binnenkort meer informatie hierover. Nu iets over het band zelf.

Promo

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk’ te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland geconcerteerd, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken.
De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. Op Podium Vlieland zal de groep in trio-versie ten tonele verschijnen (viool, piano, bas).
Het repertoire van de groep is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.
De groep heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata gebied en diverse cross-overs vanuit het tango nuevo idioom. Op nationaal gebied heeft het ensemble een niet snel meer weg te denken plaats in het Nederlandse muziekleven weten te veroveren. Tango Extremo speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tango salon.
Het ensemble heeft de afgelopen zes jaar onder andere getoured in Spanje, Italië, Kroatië, Mexico, Turkije, Kurdistan, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, België, Zuid-Korea, Uruguay, Portugal, Ierland en China. In november 2009 tourde de groep zeer succesvol langs twaalf grote theaters in China, waaronder in Beijing, Shanghai, Ningbo, Hefei en Nanjing. Daarop volgden concertreizen naar o.a. Rusland, China, Zuid-Afrika, Botswana, Groenland en Uruguay. In augustus 2009 stond Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het ‘Buenos Aires Tango Festival’ in Argentinië: het meest prestigieuze tango festival ter wereld.

Tango_PL_2015

DISCOGRAFIE
– ‘El Silencio’ (Munich Records, Sundisc (Taiwan), 2003
– ‘Una Cosa Diferente’ (Munich Records, Sundisc (Taiwain), 2004
– ‘Érase una vez..’ (Maxanter Records The World Series), 2007
– ‘Carnaval de Bueons Aires’ (Maxanter Records The World Series), 2008
– ‘Fantango’ (Maxanter Records The World Series), 2011
– ‘Toujours Bizarre’ (Maxanter Records The World Series), 2011

MEDIA
Voor meer informatie over de groep verwijzen wij u graag naar de volgende sites:
www.tangoextremo.com
www.myspace.com/quintetotangoextremo www.facebook.com/quintetotangoextremo
www.jwajazz.nl

Comments are closed.